Vreemd gaan

Al eeuwen gaan mensen vreemd.

Mannen én vrouwen.

De emancipatie heeft ervoor gezorgd dat vrouwen op dit punt niet achterblijven.

Vanuit gebeurtenissen in mijn  verleden voel ik afkeuring omhoog komen als het over vreemd gaan gaat. Opvallend is dat er de laatste tijd veel klanten op mijn pad komen waarvan hun partner vreemd ging of dat ik de vreemdgaande partij voor me heb zitten.

Niet zo vreemd dat een scheidingscoach te maken krijgt met mensen die vreemdgaan of verlaten zijn voor iemand anders zou je denken. Dat is ook niet zo vreemd. Bij  12% van de mensen die een echtscheiding aanvroegen, tussen 2008-2013, was de reden dat de partner vreemd ging. Botsende karakters en op elkaar uitgekeken zijn scoren hoger als reden om uit elkaar te gaan.

De impact van vreemdgaan op degene die bedrogen wordt is enorm. De vrouw die ik laatst voor me had zitten, hield zich groot. Drie jaar geleden ontdekte ze dat haar man een ander had. Hij beloofde met deze relatie te stoppen. Nu blijkt dat dit nooit gebeurd is… Dit gezin met 3 jonge kinderen maakt een zware tijd door. Tot haar eigen afschuw heeft zij ruzie met haar man gemaakt, en vreselijke dingen gezegd, waar hun kinderen bij waren.

Bedrogen worden kan het slechtste in een mens naar boven halen.

Het bedrog, je bij het oud vuil gezet voelen en dat je dacht iemand door en door te kennen brengt boosheid en wrok naar boven. In eerste instantie is boosheid makkelijker om mee om te gaan voor degene die bedrogen is. Het verdriet wat er achter zit is veel pijnlijker om mee om te gaan. Mensen willen geen pijn voelen. Daar zijn ze bang voor. Rouw kent diverse fases. Al deze fases kom je tegen als je geconfronteerd wordt met een vreemdgaande partner. Als je blijft hangen in woede verzuur je en kom je niet aan verwerken toe. Daar word je geen leuker mens van.

Samen met deze vrouw heb ik het verdriet vol in het gezicht gekeken. Pas daarna was ze in staat om te kijken hoe ze weer normaal met haar ex-man kon leren communiceren. Ze besefte dat het belangrijk was voor hun drie kinderen dat ze een goed contact hadden. Hij stelde co-ouderschap voor. In eerste instantie draaide haar maag zich om bij het idee dat ze haar kinderen dan maar 50% van de tijd zou zien. Tijdens de coaching liet ik haar zien dat hij ook vader mocht zijn. Dat hij geen slechte vader was ondanks het bedrog richting haar. Wat was het beste voor de kinderen? Dit kon ze zien en naar handelen. Wat een stappen zette deze vrouw!

Wil jij ook stappen voorwaarts zetten en niet in wrok blijven hangen?

Wil jij ook weer licht zien aan het einde van de tunnel en jezelf weer een leuk mens vinden? Bel me dan voor een gratis oriënterend gesprek 06-36054971