Scheiden doe je niet wanneer je kinderen hebt

Niet scheiden als je kinderen hebt

Ik zie kanten van mezelf die ik niet fraai vind. Veel boosheid en jaloezie naar mijn ex-partner… en zo wil ik niet zijn!

Voor me zit Anne. Vorige week belde ze me dat ze graag eens wilde praten. Ze liep vast bij het verwerken van haar scheiding gaf ze aan.

Een ander in het spel

Drie jaar geleden bleek haar vriend een ander te hebben. Na een relatie van 8 jaar waaruit 2 dochters geboren waren. Ze vertelt me uitvoerig hoe dat ging. Hoe ze al een aantal keer gevraagd had aan hem of er een ander was. Steeds ontkende hij. Haar intuïtie zei iets anders. Uiteindelijk gaf hij toe en zette ze hem de deur uit. De dag erna trok hij in bij z’n nieuwe vriendin. Iemand die Anne nog kende ook! Ik erken dat dit heel moeilijk voor haar geweest moet zijn.

Hoe was de relatie?

Dan vraag ik naar hoe hun relatie was vóór er iemand anders tussenin kwam liggen.

NIET GOED!! zegt ze gelijk. De eerste barsten kwamen kort na de geboorte van hun oudste dochter. Kan het zo zijn dat hij niet gelukkig was binnen jullie relatie en dat hij daarom ruimte kreeg in z’n hoofd voor een ander? vroeg ik Anne. Ja dat zou goed kunnen is haar antwoord. Dat was ook eigenlijk het probleem niet. Ze was best blij dat ze van hem af was. Ze pasten eigenlijk niet bij elkaar zag ze nu.

Scheiden is geen optie als je kinderen hebt

Het ging over de manier waarop én het feit dat in haar hoofd scheiden, als er kinderen in het spel zijn, geen optie is. Zijn je ouders nog bij elkaar informeer ik? Ja zegt ze, al hadden die beter uit elkaar kunnen gaan…

Niet scheiden als je kinderen hebt én het liegen. Dat wat er gebeurd was ging zo tegen alles in wat Anne had meegekregen van haar ouders en waar ze voor stond. Nu was haar gezinnetje weg, was ze een alleenstaande gescheiden vrouw en ze was bedrogen.

Anne heeft JA gezegd op mijn advies om een aantal coachgesprekken te hebben samen. Volgende week gaan we het hebben over de rouwverwerking en welke emoties er spelen bij haar en waar die vandaan komen. We gaan ook onderzoeken hoe het komt dat ze het zo moeilijk vindt om haar grenzen aan te geven. Én oefenen hoe ze wel haar grenzen aan kan geven.

Deze mooie, jonge vrouw durft in de spiegel te kijken. Ze ziet duidelijk dat sommige dingen bij haar liggen. Ze wil het verleden achter zich laten en vooruit kijken. Ik zie ernaar uit om haar daarin te coachen.

Wil jij ook verder met je leven? Kom vrijblijvend een kop koffie met me drinken en samen kijken we wat jij nodig hebt om weer vooruit te kunnen.