Nu gaan ze voor het eerst vliegen met hem!

Dat doet iets met me! Ik ben jaloers en gun het hem niet! Ik wil dat ze met mij voor het eerst in een vliegtuig zitten!

Aan de telefoon heb ik Natasja die vorig jaar het coachingsprogramma bij me gevolgd heeft. Ze was het ff kwijt en verviel weer in haar oude gedrag.

Ja meid, dat soort dingen is slikken. Ik moest ook slikken toen mijn ex-man onze kinderen meenam op een vakantie naar Amerika. Dat hadden we misschien als gezin wel gedaan als ze wat ouder waren… Nu was ik er niet bij toen de jongens voor het eerst Amerika ontdekten.

Een scheiding gaat over verlies.

Verlies van je maatje, je gezin, je vriendenkring, het ideale plaatje etc. Wat Natasja hier raakte was het verlies van het gezin. Zij was geen onderdeel meer van het gezin. Hij ging nu met z’n nieuwe vrouw en de kinderen vliegen.

Het begon al verkeerd toen de ex-man van Natasja via de mail mededeelde dat hij de kinderen in de meivakantie mee zou nemen naar Italië waar een trouwerij van een familielid plaats zou vinden.

Hij had het natuurlijk beter kunnen overleggen. Ik legde haar uit dat hij waarschijnlijk bang was wanneer hij het zou vragen aan Natasja ze NEE zou zeggen. Op een vraag kun je nu eenmaal een JA of een NEE krijgen. Dat begreep ze wel.

Ik praatte verder met Natasja. Kinderen vinden een vakantie in Zeeland of Limburg ook heel leuk. Ze kunnen een dag vliegeren op het strand in Zeeland net zo leuk vinden als een vakantie in het buitenland. Maak er geen wedstrijd van.

De volgende keer doe jij iets met ze wat ze nog nooit met hun vader hebben gedaan.

Al pratende kwam ze zover dat ze de kinderen deze vliegervaring met hun vader gunde en zelf ook weer rustig werd.

In plaats van dat ze een heel boze mail naar haar ex-man stuurde kon ze nu hem nu luchtig antwoorden: Meivakantie is prima. Volgende keer overleg ipv mededeling?;-)

Dit brandje was weer geblust!

Herken jij je in dit verhaal? Kan jij ook enorm boos worden om kleine dingen van je ex-partner? Doe er wat aan en vindt weer rust in je leven. Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek.