Met slippende banden…

wisselmoment na de scheiding

Hoe doe jij dat?

Hoe gaat dat bij jullie, de kinderen naar hun andere ouder brengen?

Zitten jullie samen aan de koffie en worden dan de schoolperikelen, een hoestje bij jullie zoon of een wondje op het been van jullie dochter besproken?

Of klinkt dit als een modern sprookje voor jou?

Hoe gaat het dan?

Zeggen jullie geen woord tegen elkaar? Brengt de één de kinderen ’s morgens naar school en haalt de ander ze ’s middags weer op waardoor jullie elkaar niet hoeven zien? Zet je vervolgens de tassen in de schuur bij de ander en zie je het gordijn boven dan bewegen? Of stappen de kinderen uit je auto die je drie deuren vóór het huis van je ex parkeert en rijd je vervolgens met slippende banden weg?

Wie had ooit gedacht dat het zo af zou lopen?

Tien of twintig jaar geleden dronken jullie verliefd een drankje op een terras en vreeën jullie de sterren van de hemel.

Hoe nu verder?

Emoties zorgen ervoor dat het moeilijk is om je als een volwassen, welopgevoed mens te gedragen. Tegen de slager lukt het je wel om beleefd te zijn maar tegen de persoon waarmee je voor nageslacht gezorgd hebt lukt het niet.

Ik kan je helpen om de emoties die je in de weg zitten te neutraliseren zodat je wel met de vader/moeder van jullie kinderen even iets kunnen bespreken bij het wisselmoment. Nu zorgen dit soort momenten voor veel stress. Zowel bij jou als bij de kinderen. Zij voelen dit soort spanningen haarscherp aan.

Wat ook kan helpen is om voor de deur te gaan staan met het gevoel “wij zijn samen de ouders van ….”. De conflicten die ten grondslag liggen aan het gedrag bij de overdracht zoals die nu is, liggen vaak op het ex-partner stuk. Wanneer je handelt vanuit de gedachte dat je altijd samen ouders zult blijven zul je minder weerstand voelen. Je kunt dan neutraler reageren op de andere ouder.

Ben jij de ouder waar het niet aan ligt?

Vertoont jouw ex-partner bovenstaand gedrag tijdens de overdracht van de kinderen? Wil jij heel graag even over regeldingetjes praten bij het wisselmoment en ligt het allemaal niet aan jou? Ook jou kan ik helpen. Je ex-partner hoeft niet aanwezig te zijn bij de gesprekken die wij met elkaar voeren. Wanneer jij uit de boksring stapt, is er geen gevecht meer.

Wil jij een stressvrije overdracht van de kinderen? Bel of mail me dan!