Koude knakworst en een schone handdoek, belevenissen van een gescheiden scheidingscoach

Na mijn scheiding 10 jaar geleden heb ik flink gedatet en 2 langere relaties gehad. Ik heb eens goed rondgekeken dus. Daar heb ik veel van geleerd.

Door schade en schande wijs geworden kun je zeggen.

Flink op m’n neus gegaan en mannen teleurgesteld. Verwachtingen en wensen ondertussen bijgesteld.

Sinds september is er weer iemand in mijn leven. Ik ken hem van 30 jaar geleden. Dat is leuk. We zijn in hetzelfde dorp opgegroeid, kennen veel dezelfde mensen en hebben op dezelfde middelbare school gezeten. In zijn volwassen leven is hij 15 km. verderop gaan wonen.

De relatie startte erg langzaam (in mijn beleving). Ik ben zijn eerste liefje na zijn scheiding. Hij gaat voorzichtig en behoedzaam te werk. Wederzijdse nog niet ontmoette kinderen, Corona, horeca-sluiting en later de avondklok maakten verder dat hij en ik elkaar weinig konden zien. Daar kwam bij dat onze weekenden niet gelijk liepen. Wanneer zijn kinderen bij hem waren, waren die van mij juist bij hun vader. Dat hielp ook niet! Tussen de bedrijven door probeerden we elkaar te leren kennen. Het voordeel is dat het heel lang leuk blijft want elkaar écht leren kennen gebeurt pas als je een paar dagen en nachten bij elkaar bent.

Na een half jaar aanklooien belde hij zijn ex-vrouw om te vragen of de weekenden omgewisseld konden worden. Haar reactie “wat levert mij dat op?” gaf weinig hoop. Maar nadat het verzoek enige weken had liggen sudderen kwam ze met een voorstel wanneer de grote omkering plaats kon vinden. Wij blij!

Na 7 maanden samen waren we voor het eerst een heel weekend met z’n tweeën!!

We maakten plannen om een flinke boswandeling te maken. De horeca was nog dicht dus rugzak met lunch ging mee. Ik stelde voor om bruine puntjes met knakworst te maken. KOUDE KNAKWORST?? was zijn antwoord. Ja warm zijn ze niet meer als we op de plaats van bestemming zijn…  In mijn gezin staat een broodje (koude) knakworst voor een heerlijke dag op het strand, in het buitenzwembad, mee op schoolreis of sportdag. Daar dacht hij dus anders over. Ik was ietwat teleurgesteld dat hij niet blij werd van iets waar ik heel blij van word.

Dat eerste echte liefdesweekend sliep hij 2 nachten bij mij. Hij had zich de eerste ochtend afgedroogd met een grote zachte handdoek van de stapel. Na gebruik hing deze te drogen naast die van mij op de badkamerradiator. ’s Avonds bij het tandenpoetsen zie ik hem een nieuwe grote zachte handdoek van de stapel pakken om zijn gezicht en handen mee af te drogen. Met een mond vol tandpasta mormel ik dat z’n handdoek op de radiator hangt. Ja maar die is vies zegt hij. Vies?! mormel ik. Je was schoon toen je je ermee afdroogde vanmorgen! Wij nemen hier in huis echt niet iedere dag een schone handdoek. Zo blijf ik wassen! Ik ben licht geïrriteerd en hij kijkt me verbaasd aan.

Ik ben benieuwd wat voor verschillen we nog meer tegen zullen komen…