Door de ogen van een kind

Wil jij ook weer een blij kind?

Hoi, ik ben Twan en ik ben 7 jaar. Mijn broertje is 5 en heet Ivo. Mijn papa en mama zijn 2 jaar geleden gescheiden. Ik ga om het weekend samen met mijn broertje naar mijn papa toe. Een paar dagen voor dat het zover is vraag ik aan mijn mama hoeveel nachtjes het nog is. Ik zie er vaak tegenop. Ik slaap eigenlijk altijd bij mijn mama in bed omdat ik bang ben ’s nachts. Bij papa mag dat niet. In het huis van papa slaap ik wel samen met mijn broertje op 1 kamer. Dat helpt een beetje.

Op zaterdag zit ik op scouting. Als ik in het weekend bij papa ben brengt papa mij er heen. Daar zie ik mama altijd omdat ze daar hulpouder is. Dat vind ik fijn. Papa en mama zeggen dan weinig tegen elkaar. Soms wil ik niet met papa mee als hij me op komt halen na de scouting. Dan wil ik met mama mee. Mama gaat dan met me praten. Dan ga ik toch maar weer met papa mee. Mijn broertje Ivo heeft hier niet zoveel last van. Die weet ook niet meer dat papa en mama in 1 huis woonden. Ik weet dat nog wel.

Eerst bracht mama ons op vrijdagmiddag altijd naar papa toe. Soms was papa er dan nog niet. Dan kwam hij gehaast aanrijden vanuit z’n werk. Vaak kregen ze dan ruzie. Voor de deur van papa’s huis… Dan moest ik ook huilen en wilde ik niet bij papa blijven maar weer met mama mee. Ik vond het ook zielig voor mama dat zij dan het hele weekend alleen was.

Op school gaat het wel goed. Ik heb een tijdje extra moeten oefenen met lezen omdat ik dat moeilijk vond. Mama deed dat iedere avond met me. Papa vergat wel eens om met me te oefenen in het weekend. Papa gaat nooit naar een ouderavond. Dat doet mama altijd.

Mama zag dat het niet zo goed ging met mij en had zelf ook last van het gedoe door de scheiding. Daarom heeft ze een paar keer gepraat met Carolien. Zij is scheidingscoach. Zij heeft mama geholpen hoe ze beter met papa kan praten en wat ze kan doen om mij te helpen. Ze hebben samen bedacht dat het beter zou zijn als papa ons om vrijdagmiddag bij mama’s huis op komt halen. Dat is nu een paar keer gebeurd en dat gaat beter. Bij mama probeer ik nu ook in m’n eigen bed te slapen, dat lukt regelmatig. Mama heeft ook aan mij verteld dat ik me geen zorgen hoef te maken om haar als wij het weekend naar papa zijn. Dat ze dan grote mensen doet waar ze geen tijd voor heeft als wij bij haar zijn. Dat stelde me wel gerust.

Ik ben blij dat mama is gaan praten met Carolien. Ze heeft tegen mama gezegd dat als de ouders beter met elkaar omgaan het met de kinderen ook beter zal gaan. En dat klopt!

Zie jij ook dat je kind last heeft van de scheiding? Is het contact tussen jou en je ex-partner niet optimaal en zou je dat graag willen verbeteren? Bel of mail me dan voor een gratis oriënterend gesprek in mijn praktijk of telefonisch. Zodat jij en je kind weer ontspannen verder kunnen.