Gedraagt jouw ex-partner zich als Sinterklaas?

Gedraagt jouw ex-partner zich als Sinterklaas?

Laatst was ik in gesprek met Judith. Ze vertelde me hoe haar ex-man zich als Sinterklaas gedraagt richting de kinderen. En wat dat met haar doet.

Het is altijd feest bij papa.

Een vitaminerijke maaltijd? Nooit van gehoord.

Huiswerk maken? Heeft deze man zelf vroeger nooit gedaan en is toch goed terecht gekomen…

Op tijd naar bed? Vader zit achter zijn telefoon of laptop (werk of Tinder?) en let niet op de klok.

De kinderen enig gevoel voor geld bijbrengen? Als je ze zo weinig ziet, wil je ze wel eens verwennen. Dat sparen voor die dure Nike’s slaat dan dus nergens op…

Judith stoort zich vreselijk aan dit Sinterklaas gedrag van haar ex-man. Hierdoor lijkt het alsof zij altijd de strenge is, de boeman. Sterker nog, het lijkt niet alleen zo, ze trekt de touwtjes ook strakker aan dan ze eigenlijk zou willen. Ter compensatie eet ze de avond voor de kinderen naar hun vader gaan, altijd veel groente (wat luid protest oplevert). Ze probeert al het huiswerk in de dagen te proppen dat ze bij haar zijn (doet de sfeer geen goed). Een televisieprogramma wat net te laat eindigt, met de kinderen afkijken omdat ze zo gezellig met z’n drieën zitten… Judith twijfelt, ze hebben hun slaap nodig… Maar ze wil ook wel eens de losse, gezellige moeder zijn!

Laatst had ze woorden met haar oudste zoon van 11. Opeens zei hij: Als jij zo blijft zeuren ga ik bij papa wonen!! Het voelde als een steek in haar hart. Sindsdien worstelt ze nog meer met de verschillen in opvoeding die zij en haar ex-man hebben. Nu heeft ze juist het gevoel dat ze veel toegeeflijker moet zijn. Dat ze geforceerd een leuke moeder moet zijn. Straks vertrekken de kinderen naar hun vader! De angst die dit oplevert maakt dat Judith heel verkrampt met haar kinderen omgaat.

Denken je ex-partner en jij ook heel verschillend over de opvoeding en levert dit veel stress en strijd op? Ik kan je helpen. Samen met jou kan ik kijken welke emoties er nog spelen tussen jullie. Hoe jullie beter met elkaar kunnen communiceren en hoe je je kinderen na een scheiding het best op kunt voeden. Je kunt me bellen of mailen voor een vrijblijvend gesprek.

Carolien Roobol, scheidingscoach

info@succesvolscheidenrijnmond.nl

06-36054971