Wat vinden anderen?

Zelf kan ik natuurlijk vertellen wat Succesvol Scheiden Rijnmond en ik als coach kunnen betekenen voor je. Graag laat ik anderen iets vertellen.

Nu we na al die jaren samen vooral vrienden zijn geworden en geen geliefden meer, is het tijd om het af te ronden. We gingen niet over 1 nacht ijs om tot dat besluit te komen. We snappen allebei dat we te allen tijde een vechtscheiding moeten voorkomen. Misschien naïef, maar ik denk dat we dit in harmonie gaan kunnen.
En toch benaderde ik je, om samen de keuzes waar ik voor sta door te nemen. Het is immers nieuw terrein. Het is, in mijn omgeving, bovendien ongewoon om te scheiden. Het is een taboe om je voor te schamen in onze families.
Opeens moet er van alles besloten worden. Wie gaat waar wonen? Wat doen we met ons koophuis? Hoe gaan we het regelen met onze puber en hond? Hoe erg zou het zijn als ik hem álles meegeef als wisselgeld om hier te kunnen blijven wonen?
Je luisterde aandachtig en stelde scherpe vragen. Je hielp me de juiste formulering vinden om een onderwerp op de agenda te zetten. Je deelde gul je kennis met me. Je kwam met een verfrissend idee voor huisvesting.
Vooral moest ik lachen om je uitspraak ‘nu nog niet verliefd worden’ toen ik je vroeg wat de grootste aanleidingen voor vechtscheidingen zijn. Dát was ik voorlopig niet van plan. Ben vooral toe aan een betere relatie met mijzelf na me te lang op een ander te hebben gericht.
Lieve beste Carolien, dankjewel voor je tijd en aandacht. Ik vond het fijn om met je door te spreken in welke situatie ik me momenteel bevind. Jouw vragen helpen me om scherp te krijgen dat ik niet langer voor hem hoef te zorgen. Ik weet nu waar ik op moet letten om voor ons kind en mezelf de juiste keuzes te maken.
– M, bezig met echtscheiding na een lange relatie, moeder van een puberkind 

Na de coaching bij Carolien konden mijn ex en ik dingen weer telefonisch bespreken. Dat wilde ik daarvoor niet. Voelde veel te intimiderend.

Ik voel me nu veel beter, rustig en ontspannen. Terwijl ik eerst erg emotioneel en gespannen was.

Ik heb mezelf ook overtroffen. Ik heb me voorgesteld aan de nieuwe vriendin van m’n ex! Hierdoor vertelt onze zoon ook meer wat hij in het weekend bij z’n vader beleefd.

Met m’n moeder praatte ik vaak negatief over m’n ex. Op advies van Carolien ben ik daarmee gestopt. Ik heb nu meer oog voor de positieve dingen in m’n leven.

-E, 2 jaar gescheiden, moeder van een zoon van 15 jaar

Ik hoop dat je nog veel mensen mag helpen in hun proces Carolien. Het is echt fantastisch wat je doet!        -M, 5 jaar geleden gescheiden, moeder van 2 pubers

Mijn ervaring met jou als coach heb ik als zeer fijn en waardevol ervaren.
Ik kwam binnen als een gestreste net gescheiden vrouw. Ook nog vol woede en frustratie.
Dankzij de tips en adviezen en het meekijken voel ik mij een stuk sterker in mijn schoenen staan.
-A, 1 jaar geleden gescheiden, moeder van 2 kinderen van 7 en 10 jaar

De scheiding was officieel al een tijdje achter de rug. Ik was er behoorlijk slecht aan toe. Wat ik ook deed en hoe ik het ook aanpakte, het contact met mijn ex-man verliep uiterst moeizaam.

Eerlijk gezegd had ik er een zwaar hoofd in dat dit coachprogramma mij zou kunnen helpen maar het voelde wel als mijn laatste redmiddel. Het waren heftige, emotionele en intensieve maanden. Carolien heeft mij andere inzichten gegeven. Inzichten die pijnlijk waren maar waar ik wel mee verder kon. Tenslotte heb je alleen invloed op jezelf.

Je kunt een ander niet veranderen maar wel leren er zelf anders mee om te gaan.

Dat geeft rust. En dat is zo fijn!

Ik ben er nog niet maar de juiste stappen zijn gezet. Bedankt Carolien!

– N., moeder van 2 kinderen van 7 en 4 jaar

Ik wilde scheiden. Mijn ex-man liet mij niet los. Later bleek dat dit kwam doordat ik niet duidelijk was en niet door pakte. Ondertussen werd de sfeer thuis steeds slechter. Ik kon er niet meer tegen en heb Carolien gebeld. Drie maanden heeft Carolien met me meegelopen.

Ze liet me inzien dat mijn ex-man ook nog in een rouwproces zit.

En dat dit tijd kost. Verder leerde ze me hoe ik het beste kon communiceren met hem. Hierdoor viel het kwartje bij hem. De sfeer werd ook beter. Tijdens het coaching traject werd me duidelijk dat hij en ik echte tegenpolen zijn. Dat we daardoor erg in elkaars allergie communiceren. Ik maakte me ook zorgen om de kinderen en wist niet hoe ik de jongste kon vertellen dat papa en mama gaan scheiden. Carolien heeft me geholpen met de begeleiding van de kinderen. En ook hier kwam weer naar voren dat ik moeite heb met duidelijk zijn. Dit is echt een les voor mij.

Miranda, moeder van 3 kinderen van 19, 17 en 10

‘Veel dank voor je hulp Carolien! Zo fijn om er even niet alleen voor te staan.

– F., moeder van 2 jonge kinderen

‘Vanuit mijn functie als coördinator van een vrijwilligersproject heb ik Carolien enkele jaren geleden leren kennen. Ze is een leuke, vlotte vrouw met een grote betrokkenheid bij de medemens. Een belangrijke kwaliteit van Carolien is dat ze verstandig en betrouwbaar is. Gemaakte afspraken komt ze na. Carolien voelt goed aan wat de behoefte van iemand is en komt dan met goede adviezen of acties zonder dwingend te zijn. Carolien is leergierig, ze ontwikkelt zich graag door middel van studie en door gesprekken met collega’s.’

Kortom: een vrouw die op een prettige manier veel heeft te bieden. 

–  Jeanette D.

‘Carolien is een warme en betrokken coach. Ze is op een prettige manier direct, persoonlijk, confronterend en respectvol. Je kunt met haar lachen en huilen. Ik heb me veilig gevoeld bij haar, dingen besproken die ik nog nooit met een ander gedeeld heb. Ik durfde mezelf werkelijk te laten zien. Mijn mooie én minder mooie kanten en dat was allemaal goed, voor haar en mezelf. Na een afspraak met Carolien voelde ik me echt anders, was ik rustiger, meer tevreden, zelfs blij met mezelf. Carolien heeft me geholpen om meer van mezelf te laten zien, niet zo bezig te zijn met wat anderen misschien van mij denken Ze heeft me uitgedaagd om af en toe te doen waar ik bang voor ben. Doodeng, maar wat een lekker gevoel daarna!’

 I did it and I didn’t die… Bedankt Carolien, ik ben blij dat ik je heb leren kennen 

– Barbara vd G.

‘Carolien was er voor me toen ik haar nodig had. Ik kon stoom bij haar afblazen en ze luisterde goed. De situatie thuis is rustiger nu, gelukkig. Ik moet wel waakzaam zijn om escalatie te voorkomen.’

 Ik heb geleerd van Carolien hoe ik dat kan doen. 

– Marco

‘Ik heb Carolien leren kennen als gedreven en betrouwbaar. Ze kan goed to-the-point komen en is een fijne gesprekspartner. Carolien doet haar werk met hart en ziel.’

 Ik heb ervaren dat ik na een bezoek aan Carolien steeds weer een stukje ‘lichter’ naar huis ging. 

– Kitty H.