Een diepe buiging voor alle gescheiden ouders!

Tijdens de intelligente lockdown van mei 2020 schreef ik een blog waarin ik applaudisseerde voor alle gescheiden ouders die tijdens de eerste Corona golf extra veel ballen omhoog moesten houden.

Ondertussen leven we in december en staat ons land er nauwelijks beter voor. Het enige positieve verschil is dat de kinderdagverblijven, basis- en middelbare scholen weer draaien. Geen les meer thuis!

Misschien heeft Corona wel voor conflicten gezorgd tussen jou en je ex-partner. Omdat de één zich strakker aan de regels houdt dan de ander.

Mogelijk brengt Corona financiële zorgen met zich mee voor jou. Jouw huishouden moet rond komen van 1 salaris waardoor er minder back-up is. Of je ex-partner heeft financiële zorgen door Corona en kan daardoor niet voldoen aan zijn alimentatieverplichting.

De regels die voorschrijven dat je maar met een bepaald aantal mensen in 1 ruimte mag zijn hakken er met name bij alleenstaande mensen in. Als je ook nog eens thuis werkt kun je je eenzaam voelen. De dagen dat de kinderen bij je zijn, gaat het waarschijnlijk nog wel maar de dagen dat ze bij hun andere ouder zijn…

De maand december is voor veel gescheiden mensen toch al een uitdaging.

Eerst mag je proberen kerst en oud en nieuw zonder ruzie te verdelen met je ex-partner. Ik spreek veel klanten die veel stress krijgen van het verdelen van de feestdagen. Vervolgens mag je met je familie kijken hoe je de kerst in dit bijzondere jaar vorm gaat geven. Met z’n allen tegelijk bij je ouders gaat niet lukken. Met een vriendin lunchen of een wijntje/biertje drinken in de kroeg in de kerstvakantie is ook een no go… En de jaarwisseling, hoe ga je die vieren? Waar en met wie? Sinds mijn eigen scheiding ervaar ik oudjaarsavond ieder jaar weer als een uitdaging. Confronterend als iedereen om 12 uur eerst z’n geliefde zoent en jij er voor spek en bonen bijstaat.

Maar lieve mensen, niet getreurd, aan december komt een einde en aan Corona uiteindelijk ook. Al zal het eerste sneller voorbij zijn dan het tweede.

Buiging

Ik maak een diepe buiging voor alle alleenstaanden gescheiden mensen die momenteel zware tijden doormaken. Weet dat je niet de enige bent. Wat heel belangrijk is: durf hulp te vragen als je dat nodig heb. Bij je familie, een vriend of vriendin of bij een scheidingscoach. Ik wens je een maand toe vol eigenliefde. Lieve groet!