De scheidingscoach

Mijn naam is Carolien Roobol. Geboren in 1972 te Rotterdam, als oudste in een gezin van drie kinderen. Een open en eerlijk, precies, kritisch, intuïtief en sociaal kind, opgegroeid en woonachtig in Barendrecht.

Ik ben moeder van 2 zonen en ervaringsdeskundige op het gebied van echtscheiding. Ik ben zelf gescheiden en ben een kind van gescheiden ouders.

Ruim 18 jaar ben ik werkzaam geweest als oncologie-verpleegkundige in de Daniel den Hoed Kliniek te Rotterdam.

In 2015 heb ik het roer omgegooid en ben ik een aantal opleidingen gaan volgen. Nu ben ik gezinscoach, scheidingscoach en SCHIP-behandelaar. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk in een hospice.

Mijn missie ligt bij het verbeteren van het leven van kinderen van gescheiden ouders. Het raakt me dat kinderen vaak zo te lijden hebben onder de scheiding van hun ouders. Ze lijden vooral onder de conflicten, de slechte communicatie en de stress en strijd die er tussen de ouders bestaat. Het verbeteren van het leven van het kind wil ik bereiken door met de ouder(s) aan de slag te gaan. Door hen te coachen hoe ze neutraal met de andere ouder om kunnen gaan, hoe het best met de ander te communiceren en ze te leren hoe je een compromis kunt sluiten, komt er rust. Daarnaast coach ik de ouders hoe ze hun kinderen het best kunnen begeleiden tijdens en na de scheiding. Ouders die in rede met elkaar kunnen communiceren, maken hét verschil voor het kind van gescheiden ouders. Dit alles geeft mij veel voldoening.