Daten in coronatijd

Over daten op zich kan ik een boek schrijven. Mijn getrouwde vriendinnen smullen van mijn verhalen. Achteraf kan ik vaak wel lachen om mijn belevenissen maar als je er midden in zit ga je wel eens aan de totale mensheid twijfelen…

En nu…

Nu is alles anders…

Nauwelijks naar buiten, 1,5 meter afstand houden, geen familie- of vriendenbezoek, geen bioscoop, etentje, museum, sport, sauna etc. etc. Dus ook niet daten zou je denken.

Single zijn

Single zijn in deze corona crisis is best zwaar vind ik. Wat zijn behoeften van mensen die in angst leven? Die willen tegen iemand aankruipen! Hun angsten delen, elkaar geruststellen, het gevoel hebben er niet alleen voor te staan. Dat kan een alleenstaand iemand niet. Met een beetje geluk heb je kinderen waar je mee kunt knuffelen maar als die net een week bij de andere ouder zijn kun je je toch verdomd alleen voelen! Daar is weinig aandacht voor merk ik. Daarom een applaus voor jezelf in deze zware tijd! Ik klap ook voor je!

Daten

Merk je dat je graag iemand naast je hebt? Wil je wel op zoek naar iemand? Dan is dit misschien wel juist de tijd om actie te ondernemen. Je inschrijven bij een datingsite kan natuurlijk heel goed. Daar krijg je geen corona van.

De hoeveelheid inschrijvingen op datingsites stijgt deze dagen. Mensen zijn veel thuis, hun sociale leven ligt stil, werken vanuit huis en hebben daardoor veel minder contact met anderen. Het bewijs wordt in deze crisis weer geleverd. De mens is een sociaal wezen dat contact met anderen nodig heeft. We kwijnen weg in ons eentje.

Hoe date je dan?? 

Ga je normaliter eerst een tijdje chatten/appen met een match en spreek je daarna af voor een real life ontmoeting, dat laatste gaat nu niet of minder makkelijk. Je kunt weer old school bellen met elkaar en als volgende stap elkaar voor het eerst zien via Skype, videobellen etc. Het heeft wel wat. Ieder met een drankje en een hapje op z’n eigen bank en zo kijken of er chemie is.

Wil je elkaar toch in het echt ontmoeten dan kun je samen een wandeling maken. Wel met anderhalve meter afstand tussen jullie beiden?. Je kunt zelfs romantisch picknicken samen! Let op: ook hier houd je afstand! Mocht het echt iets worden tussen jou en die ander dan heb je een mooi verhaal voor later!