Applaus voor alle alleenstaande ouders tijdens de corona lockdown periode!

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in je eentje voor je kinderen zorgen heel leuk en gezellig kan zijn. Het geeft veel voldoening maar laten we eerlijk zijn, het vraagt ook veel van je. Alle ballen in de lucht houden is soms een duivels karwei.

En nu, in deze tijd van de intelligente lockdown, is het een dubbel zo grote uitdaging.

En jij doet dit gewoon! Nou ja, gewoon…. Je doet het! En dat vind ik een applaus waard.

Er is in de afgelopen weken geklapt voor ziekenhuispersoneel (en terecht hé), de vakkenvullers zijn geëerd, het onderwijspersoneel heeft zich van een hele nieuwe kant laten zien en nu is het tijd voor alle alleenstaande ouders! Want wat zij laten zien is een knap staaltje werk.

Werken

Zit je hele dagen met je kinderen thuis? Als je thuis kan werken mag je eigenlijk nog blij zijn. Want als je niet kunt werken omdat je bijvoorbeeld in een branche werkt die op z’n gat ligt, geeft dat grote zorgen. En dat drukt zwaar op mensen. Maar goed, je zit dus thuis en je kinderen hebben online les of mogen onder jouw toeziend oog hun huiswerk maken.

Het helpt om structuur aan te brengen in de dag. Maak een klein ommetje met elkaar voor de dag begint. Neem echt pauze en doe dan even een wedstrijdje wie er het langst op 1 been kan staan. Lunch niet achter je laptop maar picknick in de tuin met je koters. Acht uur op kantoor werken staat qua intensiteit gelijk aan 6 uur thuis werken. Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf. Loop aan het einde van de werkdag weer een blokje om. Alsof je naar huis gaat na je werkdag. Kinderen doen het goed op structuur. En jij waarschijnlijk ook.

Mis je de contacten met je collega’s, vrienden en familie?

Focus je niet op je eenzaamheid. Het helpt om juist aan anderen te denken. Ga eens na of je buurvrouw eenzaam is. Zie het als een kans op contacten in de buurt op te bouwen. Bak iets lekkers met je kinderen en breng een stukje naar die buurvrouw of buurman. Dat wordt enorm gewaardeerd. Als je de ander helpt, help je jezelf ook.

Wat ik zelf het meest mis is een sparringpartner in de buurt. Na een persconferentie van Mark Rutte wil ik napraten over wat de nieuwe regels voor ons betekenen. Ik wil mijn mening checken bij een ander. Mag ik dit denken of ben ik veel te hard? Ik wil met iemand overleggen over de zomervakantie. Niet alle beslissingen in m’n eentje nemen.

Dus lieve collega alleenstaande ouder: weet dat ik trots op je ben en hard voor je applaudiseer.

Als je het ff allemaal niet trekt bel of mail me dan. Dan helpen we elkaar er door heen.

Lieve groet,

Carolien Roobol, scheidingscoach

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Applaus voor alle alleenstaande ouders tijdens de corona lockdown periode! […]

Reacties zijn gesloten.