Afscheidsblog

Vijf jaar geleden begon ik aan de opleiding tot scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland. Na deze opleiding startte ik mijn praktijk Succesvol Scheiden Rijnmond.

Mijn drive om scheidingscoach te willen worden lag in

“het leven van de kinderen van gescheiden ouders beter maken”.

Dit wilde ik bereiken door met de ouders aan de slag te gaan. Wanneer de ouders goed met elkaar over weg kunnen tijdens en na de scheiding zullen de kinderen relatief weinig last hebben van de scheiding is mijn redenatie.

Dit kwam natuurlijk ergens vandaan…

Aan het begin van mijn puberteit gingen mijn ouders uit elkaar. Deze scheiding heeft een stempel op mijn leven gedrukt. Eenmaal volwassen heb ik een psycholoog bezocht omdat mijn wond niet sloot. Deze vrouw zei toen: het gaat nooit helemaal over maar het wordt wel beter”.

Ze heeft gelijk gekregen. Door de opleiding tot scheidingscoach en alles wat ik daarna nog geleerd heb, heb ik weer een hele grote stap gezet richting verwerking. Moet je dan bijna 50 jaar voor worden…

Ik heb veel mensen mogen helpen die het moeilijk hadden tijdens en na hun scheiding. Vaak waren ze bijzonder open en eerlijk. Ik heb ze enorm zien opknappen van de coaching.

Nu voelt het voor mij alsof ik klaar ben met echtscheidingen. Klinkt raar… bijna alsof ik dat niet mag vinden. Dat ik deze mensen moet blijven helpen.

Ik krijg steeds meer moeite met wat voormalig geliefden elkaar aandoen. Ik heb behoefte aan positiviteit en kies voor mezelf.

Eind deze maand begin ik aan een opleiding NLP. Het coach vak ga ik niet vaarwel zeggen!

Verder wil ik meer gaan schrijven maar niet meer voor Nieuwe Stap.

Ik dank de dames van Nieuwe Stap voor het geboden podium. Ik dank mijn lezers voor de reacties.

Lieve groet,

Carolien Roobol